Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg 2024

14 mei @ 20:00 - 22:30

€10

Wegens overweldigende belangstelling voor het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en Emma Kok is het herdenkingsconcert UITVERKOCHT.

Op 25 april bracht zangfenomeen Emma Kok een bezoek aan het Militair Ereveld Grebbeberg en het voormalige slagveld. Ze kreeg daar een rondleiding van Bernier Cornielje, voorzitter van Stichting De Greb. Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Rhenen overhandigde Emma het stripboek van Hennie Vaessen over de Slag om de Grebbeberg.
Van het bezoek maakte Kindercorrespondent Tako Rietveld een reportage, die wordt vertoond op 14 mei tijdens het herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg.

« van 8 »

Het jaarlijkse herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg in mei 1940 vindt dit jaar plaats voor de zevende keer. De uitvoering is op dinsdag 14 mei in de Cunerakerk in Rhenen. Het muzikale programma wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, een van de professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht.

De 16-jarige zangeres Emma Kok treedt op als solist. In rap tempo groeit dit zangwonder uit tot een
wereldster door haar concerten met André Rieu.

In het herdenkingsconcert staat in woord en beeld het heldenverhaal centraal van majoor Jacometti, die als commandant van het 2 e bataljon van het 8 ste Regiment Infanterie manmoedig een tegenaanval op de Grebbeberg leidde en daarbij sneuvelde.

Ook is er aandacht voor reserve-tweede luitenant George Maduro, die zich in mei 1940 onderscheidde tijdens de Slag om de Residentie in Leidschendam. Als opgepakte verzetsstrijder overleed hij in 1945 aan vlektyfus in concentratiekamp Dachau. Naar deze geboren Joodse Curaçaoënaar is Madurodam genoemd, waarvoor zijn ouders het startkapitaal schonken.

Kaarten à €. 10,00 zijn te bestellen bij onderstaande link:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Concert2024

Het programma:

Gegevens

Datum:
14 mei
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10
Site:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Concert2024

Locatie

Cunerakerk
Kerkplein 1
Rhenen, Utrecht 3911 LE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie