Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenkingsconcert krijgt status van relatieconcert

5 maart

Met een intentieverklaring hebben de Koninklijke Landmacht, Stichting Slag om de Grebbeberg, de Cunerakerk en de gemeente Rhenen op 5 maart afgesproken om het jaarlijkse herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg de structurele status van relatieconcert te geven met wederzijdse inspanningsverplichtingen.

In Hotel ’t Paviljoen op de Grebbeberg tekenden generaal-majoor Duckers als plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten, waarnemend burgemeester Van Rhee namens de gemeente Rhenen, Hans Brons als voorzitter van Stichting Slag om de Grebbeberg en kerkrentmeester Van Westreenen namens de Cunerakerk.

Sinds 2017 voert de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in de Cunerakerk jaarlijks een herdenkingsconcert uit als eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers, in het bijzonder die van de Slag om de Grebbeberg in mei 1940.

De intentieovereenkomst geeft dit herdenkingsconcert de status van relatieconcert, om het evenement voor de toekomst door gezamenlijke inzet te waarborgen en daarmee het belang van herdenken blijvend te onderstrepen.

Gegevens

Datum:
5 maart

Locatie

Hotel ’t Paviljoen
Grebbeweg 103-105
Rhenen, Utrecht 3911 AV Nederland
+ Google Maps