Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg

9 mei 2023 @ 20:00 - 22:30

€10

Genieten en gedenken met ‘Breekbaar Nieuws’

Koop nu tickets voor een muzikaal spektakel in een prachtige ambiance! Een muzikale brug slaan tussen heden en verleden, tussen gedenken en bewustwording, tussen oorlog en vrede. Nu – met de oorlog in Oekraïne – meer dan ooit actueel. Vandaar het concertthema ‘Breekbaar Nieuws’, dat verwijst naar de broosheid en kwetsbaarheid van vrede en veiligheid

Hiervoor organiseren Stichting Slag om de Grebbeberg, Defensie en het Cultuurplatform Rhenen op dinsdag 9 mei het jaarlijkse herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg in 1940. Dat vindt traditiegetrouw plaats in de Rhenense Cunerakerk, Kerkplein 1.

Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur.  De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ trakteert het publiek op een muzikale belevenis. Het militaire harmonieorkest staat onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma. Deze Landmachtkapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.

 

Generaal b.d. Peter van Uhm

Twee professionele solisten betreden het podium: Dennis Kroon – zanger en opperwachtmeester bij de Luchtmobiele Brigade – en Kilke John. De Nederlandse en in Londen woonachtige Kilke John is een veelgevraagd (musical)actrice en zangeres.

Speciale eregast in het concertprogramma is generaal b.d. Peter van Uhm. Gijs Wanders, oud-nieuwslezer van het NOS Journaal, presenteert een speciale ‘nieuwsuitzending’ over de gevechten om de Grebbeberg en de Residentie in de meidagen van 1940 en de oorlog in Oekraïne. De vroegere commandant der Strijdkrachten treedt hierin op als beschouwer en duider van oorlog en vrede en geeft persoonlijke reflecties. Verleden en heden worden verbonden en komen naar voren in beelden, verhalen en live muziek. Multimediale storytelling dus.

Kaarten à €. 10,00 zijn te bestellen bij onderstaande link
https://www.ticketkantoor.nl/shop/lzRKDUdKRt

en via de VVV in Stadsmuseum Rhenen, Markt 20.

Gegevens

Datum:
9 mei 2023
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€10

Locatie

Cunerakerk
Kerkplein 1
Rhenen, Utrecht 3911 LE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie