Ga naar de inhoud

Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg 2024

« van 8 »

Wegens overweldigende belangstelling voor het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en Emma Kok is het herdenkingsconcert UITVERKOCHT.

Op 25 april bracht zangfenomeen Emma Kok een bezoek aan het Militair Ereveld Grebbeberg en het voormalige slagveld. Ze kreeg daar een rondleiding van Bernier Cornielje, voorzitter van Stichting De Greb. Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Rhenen overhandigde Emma het stripboek van Hennie Vaessen over de Slag om de Grebbeberg.
Van het bezoek maakte Kindercorrespondent Tako Rietveld een reportage, die wordt vertoond op 14 mei tijdens het herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg.

Het jaarlijkse herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg in mei 1940 vindt dit jaar plaats voor de zevende keer. De uitvoering is op dinsdag 14 mei in de Cunerakerk in Rhenen. Het muzikale programma wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, een van de professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht.  Voor meer informatie: Agenda

Herdenkingsconcert krijgt status van relatieconcert

Met een intentieverklaring hebben de Koninklijke Landmacht, Stichting Slag om de Grebbeberg, de Cunerakerk en de gemeente Rhenen op 5 maart afgesproken om het jaarlijkse herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg de structurele status van relatieconcert te geven met wederzijdse inspanningsverplichtingen. Zie ook Activiteiten.

Herdenken

Stichting Slag om de Grebbeberg organiseert de 80ste herdenking van de grootste en bloedigste slag tijdens de Duitse inval in mei 1940. Drie dagen lang hield het Nederlandse leger verbeten stand op wat de Duitsers ‘der Teufelberg’ noemden. Met een uitgebreid, gevarieerd en indrukwekkend programma staan we stil bij de offers die zijn gebracht en de dramatische gevolgen voor Rhenen en haar inwoners.

Vieren

Herdenken en vieren bestaan in dit lustrumjaar naast elkaar. Stichting Slag om de Grebbeberg laat 75 jaar bevrijding tot indrukking komen in diverse activiteiten. De waarde van vrijheid, en de noodzaak om deze door te geven, voert hierin de boventoon.

Programma

Benieuwd naar wat u en jij  allemaal kunt verwachten? Klik dan op Agenda.

Herdruk boek strijd op de Grebbeberg. 

BoekGrebbeberg
Herdruk boek op de Grebbeberg